TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Duhul Sfant/Vorbirea in limbi?! Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 19 20 21 22 23
Comitet
membru

Inregistat: 12/12/10
Pavel in epistola catre Galateni 5:22,23 enumera roadele Duhului Sfant --Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia,blândetea, înfrânarea poftelor .
Dupa aceste roade o persoana se cunoaste daca are cu adevarat Duhul Sfant.

10/02/11 23:34

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08
Despre roada Duhului Sfant aici

Ultima modificare de emanuel (11/02/11 07:58)

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

11/02/11 07:55

paulz
membru

Inregistat: 26/02/09
"Şi cum auzim noi fiecare limba noastră, în care ne-am născut?"
(Fapte 2, 8)

"Acum dar rămân aceste trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare  dintre ele este dragostea." 1 Corinteni cap. 13:13

25/06/11 06:04

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Simplu. Ei erau evrei, dar s-au nascut in diaspora. Asa ca ei auzeau in limbile tarilor in care s-au nascut, asa dispersati in lume.

Ultima modificare de OLD TRAIAN (25/06/11 07:08)

25/06/11 07:08

Old
Moderator

la ce har te referi in legatura cu vorbirea in limbi?

30/09/11 23:05

emma_mada
membru

Inregistat: 20/10/10
Mi-ai luat intrebarea, Traian. :D :D.

"Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!" Psalmul 119:18

30/09/11 23:39

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Probabil se refera la harul ca a primit vorbirea in limbi. Dar a uitat limba materna.

03/10/11 08:28

Roxana
membru

Inregistat: 14/03/08
Socul i-a stalcit limba :D

03/10/11 19:18

summer
membru

Inregistat: 24/06/11
E vorba de un dar nemeritat, de acee cred eu ca il numeste har.Oricum e minunat sa ai un asa har.

Ultima modificare de summer (04/10/11 17:55)

04/10/11 17:54

emma_mada
membru

Inregistat: 20/10/10
In ce consta aceasta minunatie?

"Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!" Psalmul 119:18

04/10/11 18:00

Old
Moderator

Cred ca-l prea speriem cu intrebarile noastre. Poate tocmai a experimentat o charisma si doarea sa ne impartaseasca bucuria lui. Poate a vorbit in alte limbi si de asta a scris aici.

Daca mai apare, poate ne explica ce s-a intamplat.

04/10/11 20:15

FiicaDeRege
membru

Inregistat: 03/11/08

emma_mada a scris:

In ce consta aceasta minunatie?

1 Corinteni 14:2
"În adevăr, cine vorbeşte în altă limbă, nu vorbeşte oamenilor, ci lui Dumnezeu; căci nimeni nu-l înţelege, şi, cu duhul, el spune taine."

1 Corinteni 14:4a
"Cine vorbeşte în altă limbă, se zideşte pe sine însuşi."

05/10/11 17:07

edi.theraven
membru

Inregistat: 26/10/08
Si proorocirile care sunt spuse mai intai in alta limba si apoi traduse, cu ce ajuta la zidirea personala?

05/10/11 17:20

Site web  
merecea adrian
membru

Inregistat: 11/10/11
1 Corinteni 14:14
Fiindcă, dacă mă rog în altă limbă, duhul meu se roagă, dar mintea mea este fără rod.

Cand te rogi in alta limmba mintea fiind fara rod Dumnezeu pune mesajul Sau.Slavit sa fie Dumnezeulviu!

11/10/11 19:10

Old
Moderator

edi.theraven a scris:

Si proorocirile care sunt spuse mai intai in alta limba si apoi traduse, cu ce ajuta la zidirea personala?

Pai, proorocirile sunt spuse de regula in limba nativa a proorocului. Sunt traduse pentru a fi intelese de audienta in cazul in care cei din audienta nu vorbesc aceeasdi limba.
Proorocia nu este pentru zidirea personala ci cu precadere pentru zidirea Bisericii.

merecea adrian a scris:

1 Corinteni 14:14
Fiindcă, dacă mă rog în altă limbă, duhul meu se roagă, dar mintea mea este fără rod.

Cand te rogi in alta limmba mintea fiind fara rod Dumnezeu pune mesajul Sau.Slavit sa fie Dumnezeulviu!

Nu-i chiar asa. Esti pe aproape dar cam fortat. Nu Dumnezeu pune mesaj, ci duhul omului innoit de Duhul Sfant il lauda pe Dumnezeu, ii multumeste, se roaga.

09/06/13 12:57

ciprian narcis
membru

Inregistat: 27/02/14
Stimati frati.Domnul nu da nici un dar al Duhului Sfant fara Sa acopere o nevoie practică. Pentru ce era nevoie de limbi? “Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.” Mat 28:19. Această poruncă ridica o problemă. Cum puteau apostolii să meargă şi să predice în toată lumea când nu vorbeau decât o singură sau două limbi?
   Chiar dacă erau foarte inteligenţi, majoritatea dintre ei nu urmaseră vreo şcoală. Pentru ca să îndeplinească marea trimitere,El le-a făgăduit că le va da un dar unic de la Duhul Sfânt. Era o abilitate miraculoasă, supranaturală să vorbească în limbi străine pe care nu le studiaseră şi nu le ştiau, în scopul răspândirii evangheliei. “Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: … vor vorbi în limbi noi;” Marcu 16:17. Faptul că Isus a spus că aceste limbi vor fi un “semn” indică faptul că abilitatea de a le vorbi nu urma să fie rezultatul studierii lor obişnuite. Mai curând, urma să fie un dar instantaneu pentru a putea predica fluent într-o limbă necunoscută mai înainte.

Ultima modificare de ciprian narcis (27/02/14 12:48)

27/02/14 12:47

Old
Moderator

ciprian narcis a scris:

Stimati frati.Domnul nu da nici un dar al Duhului Sfant fara Sa acopere o nevoie practică. Pentru ce era nevoie de limbi? “Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.” Mat 28:19. Această poruncă ridica o problemă. Cum puteau apostolii să meargă şi să predice în toată lumea când nu vorbeau decât o singură sau două limbi?
   Chiar dacă erau foarte inteligenţi, majoritatea dintre ei nu urmaseră vreo şcoală. Pentru ca să îndeplinească marea trimitere,El le-a făgăduit că le va da un dar unic de la Duhul Sfânt. Era o abilitate miraculoasă, supranaturală să vorbească în limbi străine pe care nu le studiaseră şi nu le ştiau, în scopul răspândirii evangheliei. “Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: … vor vorbi în limbi noi;” Marcu 16:17. Faptul că Isus a spus că aceste limbi vor fi un “semn” indică faptul că abilitatea de a le vorbi nu urma să fie rezultatul studierii lor obişnuite. Mai curând, urma să fie un dar instantaneu pentru a putea predica fluent într-o limbă necunoscută mai înainte.

Mai intai, ciprian, Bine ai venit pe acest forum!
Doresc ca intrarea ta pe acest forum sa fie folositoare atat pentru tine, cat si pentru toti cei care participa la discutii pe acest forum.

Interesanta abordarea!

Ai dovezi ca aceasta s-a intamplat? De exemplu ai dovada ca Petru, sa zicem, a inceput sa vorbeasca latina fara sa o invete? Si ca astfel a ajuns primul papa?
Sau ai dovada ca Sfantul Andrei tot asa, prin Duhul Sfant a inceput sa invete limba dacilor?

Ai dovezi sau te gandesti tu ca asa s-a intamplat?

27/02/14 13:01

mihai33
membru

Inregistat: 25/06/10
Chiar daca nu ar fi vorbit toti intrucitva ttrebuie sa se fi implinit promisiunea lui Iisus poate nu doar la cincizecime.
Ma gindesc ca acest dar era mai degraba nu o abilitate capatata ci o minune . Tu vobrai normal in limba ta dar erai auzit in limba ascultatorului si invers.
Ceva conjunctural si valabil in etapa incipienta a crestinismului.
Urmind ca treptat sa inveti si limba locala. Legat de Petru e posi bil sa fi invatat latina de la romanii din Israel. Nu stim sigur pina nu avem acces la eventuale izvoare uitate prin bibliotecile Vaticanului.
Cred ca unele contexte despre vb in alta limba se refera si la limbile straine vorbite de nativii straini deveniti crestini care se rugau in adunare fiind auziti de ceilalti.
Asa si cind se vorbea in fata adunarii trebuia tradus in toate limbile celor prezenti in adunare.
Pavel spune ca ai putea vorbi fara sa intelegi ce spui si mai ales in rugaciune . Ar fi ca si cum ma rog in chineza stiind eventual ce inseamna dar nu da rod pt ca eu gindesc in romaneste nu in chineza . Motiv pt cate fiecare sa se roage in limba luiin care gindeste.

27/02/14 15:11

Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10

mihai33 a scris:

Nu stim sigur pina nu avem acces la eventuale izvoare uitate prin bibliotecile Vaticanului.
Si daca ai acces si le citesti esti sigur ca ce afli din ele este adevarat?

Daca "cine" le tine ascunse nu e neaparat de rea credinta? Poate, nefiind sigure/verificabile, a gasit ca e mai intelept sa nu se incurce itele cu texte nesigure. Si apoi, e adevarata oare aceasta teorie a conspiratiei? A recunoscut vreun papa sau cineva oficial ca exista acele texte tainuite pana azi?

Ultima modificare de Oblio (28/02/14 00:04)

28/02/14 00:00

mihai33
membru

Bine dar ce ar avea de cistigat biserica catolica daca ar modifica date despre Petru?
Astfel de date ar putea exista si in biserica ortodoxa precum si alte izvoare care sa ne arate mai in detaliu modul de functionare al bisericii primare . Iar ortodoxia se intinde pina in India zisa biserica Malankar chiar si in cazul ramurii catolice.
Oricum daca Petru a vb sau nu in.limbi nu ne influenteaza lla ora asta . Darurile erau destunate sa lucreze intens o perioada scurta.. "In zilele din urma nu vor mai exista care sa faca fapte si minuni ca sa infierbinteze credinta oamenilor"
Deci lucrarile larg mediatizate nu vor mai fi sau daca vor fi se vor mediatiza prea putin ori nu sint mari minuni.
Ceva tot ar trebui sa fie in  azul in care ponderea darurilor e legata de deschiderea din nou a harului care fusese "deschis pentru putina vreme ".
Daca deschidem la Ioil la contextul varsarii duhului peste orice faptura   vedem ca nu reiese cu precizie temporalitatea implinirii ceea ce ar putea sa existe indirect o dubla referire valabila atit invremea primilor apostoli cit si in contextul evenimentelor justitiare inainte chiar de semnele semnalmente ale celor trei zile de intuneric care sint  totodata semn intre semnele venirii a doua.

28/02/14 07:46

Old
Moderator

Simplu. Daca modifica spune ca Petru a fost primul papa!

Ar putea exista, dar daca nu exista nu exista si gata! Daca ar exista asa ceva s-ar sti. Sulurile cartilor sfinte s-au aflat si in grotele de la Marea Moarta. Cu atat mai mult s-ar afla daca ar exista in biserica.

Prea multa presupunere de conspiratie.

Haide sa ne intoarcem la „Vorbirea in limbi”!

mihai33 a scris:

Oricum daca Petru a vb sau nu in.limbi nu ne influenteaza lla ora asta . Darurile erau destunate sa lucreze intens o perioada scurta.. "In zilele din urma nu vor mai exista care sa faca fapte si minuni ca sa infierbinteze credinta oamenilor"

De unde stii ca erau destinate sa lucreze o perioada scurta? Si urmatorul citat de unde l-ai luat? (acela cu in zilele din urma...)

Daca deschidem la Ioel nu vedem temporalitatea exacta, da, dar este inceputa, asta inseamna ca sunt zilele din urma, de atunci de cand a inceput. Daca atunci erau zile din urma, acum sunt zile tot din urma!

28/02/14 16:41

mihai33
membru

Corinteni 13.8 e singurul dar si el e interpretabil .
Acum mi.am adus aminte ca despre lipsa semnelor si minunilor se vorbea intro profetie extrabiblica in ortodoxie .
in Ioil nu exista cuvintul vremurile din urma ci este adaugat de apostol conjunctural in discurs ca sa para ca exista fiindca altfel nu ar fi gasit la indemina nici o expkicatie plauzibila in fata celor care huleau spunind ca sint beti.
In Ioil nu spune de minuni decit in cer si pe pamint singe foc si fum in rest nu vindecari nu vb in limbi ci doar vise si vedenii.
In rest nici o alta profetie nu descrie vremurile apostolice si ale venirii lui mesia ca fiind din urma .
Daca ne uitam la razboiul cu gog si acolo e prezenta sintagma vremurile din urma insa daca sintem corecti pina la capat observam ca razboiul cu gog inca nu a avut loc din cauza mai multor elemente care nu au fost implinite.
El e de fapt tot razboiul cu Asiria promis pt vremurile din urma in urma caruia va ramine in viata o mica ramasita un viermisor despre care se spune Cei care vor supraviietui sfinti se vor numi .  Si apoi li se voradauga pt refacerea populatiei tarii o mare parte din diaspora "iar restul nu va intra dar nici nu va ramine acolo" ceea ce inseamna ca va muri odata cu injumatatirea justitiara adusa de Iisus.

28/02/14 19:06

Old
Moderator

mihai33 a scris:

Corinteni 13.8 e singurul dar si el e interpretabil .

E mai mult decat dar. E un caracter, o virtute!

Acum mi.am adus aminte ca despre lipsa semnelor si minunilor se vorbea intro profetie extrabiblica in ortodoxie .

Daca o profetie extrabiblica este opusa fata de ce spune Biblia inseamna ca aceea e o profetie falsa. Nu stiai aceasta?

10/03/14 18:57

mihai33
membru

Cind am spus e singurul dar interpretabil am vrut sa spun e singurul insa interpretabil .
probabil ca ai sesizat asta intuitiv abia ulterior.
Da daca ne referim la caracterul de a fi profet in adevaratul sens al cuvantului este o manifestare a caracterului posibila prin lucrarea duhului sfint lucru care iti da o anume infailibilitate.
Insa nu se pune problema existentei profetilor ci a manifestarii lor larg mediatic sau macar si local asa cum era in vremea primilor apostoli.
A nega o astfel de proferie pe motiv ca nu e biblica desi nu combate cu nimic este de mirare pt ca ea este adevarata si vedem ca e mai intai pt ca nu mai exista proorocii caci proorocii cam tac cu unele insuficiente exceptii si in al doilea ribnd pt ca noi le negam din start valabilitatea .
Desigur asta nu inseamna ca nu vor fi pe viitor semne si minuni care sa infierbinte iar credinta oamenilor dar deocamdata ele sint mult prea diminuate cantitativ comparativ cu cele din vremea apostolilor.
Nu mai sint vindecari prin punerea palmelor din partea oamenilor bisericii nu mai sint profetii si profeti in fiecare comunitate nu mai e vobirea in limbi nu mai sint vedenii si vise sfinte asa la toata lumea credincioasa.

Faptul ca ceva nu e in Biblie nu inseamna musai ca nu are cum sa fie adevarat.
Aceasta este o inteepretarea prea copilaroasa prea literala a textului unei scrisori in care apostolul spynea ca in scrioturi e totul pt cresterea noastra. Dar la ora aceea scripturile erau Tanachul adica VT iar cartile NT abia erau in timp de aparitie.
Apoi ceea ce e necesar pt cresterea noastra avea inteles de strict necesar ca totalitate a intregului text nu ca totalitate a orice se mai poate adauga ca fiind valabil si adevarat.
Interdictia adaugarii din Apocalipsa se refera exclusiv la ea. Chiar si cind inca nu facea parte din canon.

Ultima modificare de mihai33 (14/03/14 14:06)

14/03/14 13:52

Lucian494
membru

Inregistat: 19/06/14
In primul rand as vrea sa va salut pe toti in Numele Domnului.Sunt nou pe forum si sper ca din discutiile care au loc aici sa aleg si sa primesc ce este bun si in conformitate cu Cuvantul lui Dumnezeui.Nu demult am fost la o biserica unde a venit o tanara misionara din Iran. La sfarsitul programului am fost rugat de o sora sa-i fiu translator intrucat dorea sa poarte o conversatie cu tanara. La scurt timp discutia a ajuns la Epistola lui Pavel catre Corinteni, unde tanara afirma "Pavel, in Epistola s-a adresat numai Corintenilor". Stiu, la prima vedere va vine sa sariti in sus "Cum adica numai Corintenilor? si asa mai departe"(acelasi lucru mi s-a intamplat si mie). Aceasta afirmatie insa m-a pus pe ganduri. Este adevarat, Pavel a scris scrisoarea bisericii din Corint ca raspuns la disputele ce erau in respectiva biserica dar,daca ne uitam cu atentie la bisericile din zilele noastre vedem ca se aseamana perfect cu cea di Corint si ca scrisoarea lui Pavel se potriveste de minune aproape oricarei Biserici.Acum as vrea sa va spun parerea mea privitoare la vorbirea in limbi. Vedem ca acest dar s-a manifestat in Ziua Cinzecimii. Conform relatarilor lui Luca cei peste care s-au oprit limbile de foc au inceput sa vorbeasca in limbi.Astfel, aici isi gasesc implinirea o parte din cuvintele spuse de Isus inainte de inaltare," Iata semnele care-I vor insoti pe cei ce vor crede...Vor vorbi in limbi noi" Marcu 16:17 De aici observam cu o claritate extraordinara ca limbile sunt unul din semnele care-I vor insoti pe cei ce vor crede pana la venirea lui Hristos.Acum tin sa va spun ca un prieten,misionar in India, mi-a povestit ca la o biserica a auzit pe pastor rugandu-se in limba Indiana.Tot un misionar povestea ca pe cand era in India si se ruga impreuna cu indienii I-a auzit pe acestia vorbind in limba romana.Acu ramane asa-zisa limba ingereasca de care ne vorbeste Pavel in Corinteni. De acest verset se folosesc Penticostalii si Carismaticii pentru a justifica vorbirea ce are loc in Bisericile lor.Acu eu nu pot demonstra faptul ca nu exista limbi ingeresti nici faptul ca limba pe care o vorbesc ei este ingereasca. Ce pot spune insa este abuzul care se face in privinta acestui dar. Unele biserici au ajuns in punctul in care invata ca daca nu vorbesti in limbi nu ai Duhul Sfant, si mai departe stim cu totii care e soarta celor ce nu au Duhul Sfant.Ce pot spune mai departe e ca trebuie acordata o atentie deosebita manifestarilor darurilor Duhului Sfant.

Ultima modificare de Lucian494 (19/06/14 17:13)

19/06/14 17:11

Pagini: 1 ... 19 20 21 22 23    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la