TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Duhul Sfant/Vorbirea in limbi?! Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 17 18 19 20 21 22 23
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

april a scris:

ar trebui sa discutati despre vorbirea in limbi, nu despre rugaciunea la comun de la penticostali.


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

24/03/10 13:53

   
polooradea
Exclus

Locatie: oradea
Inregistat: 07/09/09

polooradea a scris:

nu am afirmat ca rugaciunea in limbi in comun e un pacat, ci doresc cateva versete care sa iti sustina teoria.


_______________________________________
multi o ard aiurea..
http://www.youtube.com/watch?v=WLAjvZ2wgUQ

24/03/10 13:59

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
polo, despre ce vrei tu se discuta de pagini intregi la Comentarii. ai scris si tu acolo. n-ai citit inainte de a scrie ce-au scris ceilalti ?

_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

24/03/10 14:00

   
tavybr
membru

Locatie: romania
Inregistat: 30/05/10
Fapte 2:4 “Şi toţi s-au umplut de Duhul Sfân, şi au început să vorbească în alte limbi, după cum le da Duhul să vorbească”. Vorbirea în alte limbi sau glosolalia (de la gr.glossaisa lalo) a fost considerată de către creştinii N.T. ca semn dat de Dumnezeu care însoţeşte botezul cu Duh Sfânt (vezi Fapte 2:4; 10:45-47; 19:6). Acest model biblic al vieţii umplute de Duhul este încă valabil şi astăzi pentru noi.

ADEVĂRATA VORBIRE ÃŽN LIMBI. (1) Limbile ca o manifestare a Duhului. Vorbirea în alte limbi este o manifestare supranaturală a Duhului Sfânt, adică, o exprimare inspirată de Duhul prin care credinciosul vorbeşte într-o limbă (gr. glossa) pe care el nu a învăţat-o niciodată (Fapte 2:4; 1Cor.14:14-15). Această vorbire poate să fie în limbi cunoscute (Fapte 2:6) sau în limbi necunoscute pe pamânt (cf. 1Cor.13:1). Ea nu este “vorbire statică” aşa cum se afirmă în unele traduceri interpretate, pentru că Biblia nu foloseşte niciodată termenul “vorbire extatică” cu referire la vorbitea în limbi.

(2) Limbile ca un semn. Vorbirea în limbi este o exprimare inspirată prin care duhul credinciosului şi Duhul Sfânt se unesc în laudă şi profeţie verbală. Dumnezeu a legat vorbirea în limbi de botezul cu Duh Sfânt chiar de la început (Fapte 2:4), aşa că cei 120 credincioşi, la Cincizecime, şi credincioşii de după aceea au avut şi vor avea un semn de confirmare că ei au primit întradevăr botezul cu Duhul Sfânt (cf. Fapte 10:45-46). Astfel, această experienţă ar putea fi validată cu privire la locul şi timpul primirii. Pretutindeni, în istoria Bisericii, oridecâteori vorbirea în alte limbi, ca un semn de confirmare, a fost negată sau pierdută din vedere, adevărul şi experienţa Cincizecimii au fost refuzate, au fost denaturate sau au fost ignorate în întregime.

(3) Limbile ca un dar. Vorbirea în limbi, de asemenea, e descrisă ca un dar făcut credinciosului prin Duhul Sfânt (1Cor. 12:4-10). Acest dar are două scopuri importante: (a) vorbirea în alte limbi însoţită de tălmăcire este utilizată în serviciile publice de închinare care să transmită comunităţii conţinutul vorbirii, astfel ca toţi să poată partcipa la închinarea, lauda sau profeţia condusă de Duhul Sfânt (1Cor. 14:5-6, 13-17). (b)Vorbirea în alte limbi este folosită de credincios ca să vorbească lui Dumnezeu în rugăciunile personale şi astfel să zidească viaţa spirituală (1Cor.14:4). Ea are înţelesul vorbirii la nivelul duhului (1Cor.14:2,14) în scopul rugăciunii (14:2,14,15,28) aducerii de mulţumiri (14:16-17) sau al cântării (14:15).

FALSA VORBIRE ÃŽN LIMBI. Trebuie să fi recunoscut faptul că nu numai fenomenul vorbirii în “alte limbi” sau oricare altă manifestare supranaturală nu este dovada absulută sau incontestabilă a lucrării şi prezenţei Duhului Sfânt. Vorbirea în alte limbi poate fi falsificată prin iniţiativă umană sau activitate demonică. Biblia ne avertizează să nu dăm crezare oricărui duh, ci să cercetăm dacă experienţele spirituale pe care le avem vin cu adevărat de la Dumnezeu. (1)Vorbirea în limbi pentru a fi valabilă trebuie să fie “după cum dă Duhul să vorbească” (Fapte 2:4). A adopta regula din cartea Faptele Apostolilor înseamnă a înţelege că vorbirea în alte limbi terbuie să fie rezultatul spontan al umplerii iniţiale cu Duhul Sfânt. Ea nu este un fenomen învăţat, nici care poate fi însuşit prin instruirea credincioşilor de a rosti silabe incoerente.

(2) Duhul Sfânt avertizează în mod explicit că în ultimele zile ale acestor vremuri, vor exista în Biserică faţărnicie (1Tim. 4:1-2), semne şi minuni de la puterile satanice (Mat. 7:22-23; II Tes.2:9) şi lucrători înşelători care se prefac în slujitori ai lui Dumnezeu (II Cor.11:13-15). Trebuie să luăm în seamă aceste avertizări ale Duhului Sfânt care relatează despre falsificarea manifestărilor siprituale şi a semnelor (Mat.7:22-23; II Tes. 2:8-10).

            (3) Pentru a desluşi dacă vorbirea noastră în limbi este autentică, dacă este cu adevărat de la Duhul Sfânt, trebuie să fim atenţi la rezultatele, definite biblic, ale botezului cu Duhul Sfânt. Dacă cineva pretinzând că vorbeşte în alte limbi, nu este predat în Isus Hristos şi încredinţat autorităţii Scripturii şi nu încearcă să asculte de Cuvântul lui Dumnezeu, orice manifestare pe care el poate să o aibă nu este a Duhului Sfânt (1Ioan 3:6-10; 4:1-3; Mat. 24:11, 24; Ioan 8:31).

Preluat de pe: http://www.afladespre.ro/despre-vorbire ... bi-781.htm


31/05/10 22:51

Site web  
emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

tavybr a scris:

...A adopta regula din cartea Faptele Apostolilor înseamnă a înţelege că vorbirea în alte limbi terbuie să fie rezultatul spontan al umplerii iniţiale cu Duhul Sfânt. ...

Este interesant modul cum prezinti problema, si as propune o rectificare, aceea ca orice manifestare a Duhului sfant trebuie sa fie rezultatul umplerii permanente cu Duhul Sfant, nu doar a umplerii initiale.

Nu ar stica daca ti-ai face un timp sa citesti ceea ce deja s-a scris la acest topic, modul cum s-a pus problema si cum s-a dezbatut pentru a se gasi adevarul.
In rest Domnul cu tine.


_______________________________________
Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

31/05/10 23:05

   
FiicaDeRege
membru

Locatie: ascunsa in Dumnezeu
Inregistat: 03/11/08

Christina a scris:

vorbirea in limbi e un dar, si stiu ca poti fi botezat cu duhul Sfant si sa nu ai vorbirea in limbi

Eu cred ca este o diferenta intre vorbirea in limbi ca semn al botezului cu Duhul Sfant si vorbirea in limbi ca dar. (despre ultima se vorbeste in 1 Corinteni 12) Eu vorbesc in limbi, si o fac pentru zidirea mea proprie, pe cand atunci cand este ca dar trebuie si talmacire. Eu asa am inteles si vazut/auzit/trait. :)

Ultima modificare de FiicaDeRege (13/09/10 18:18)


_______________________________________
Inima mea este Templul Lui.

13/09/10 18:18

   
Christina
membru

Locatie: in God`s hand
Inregistat: 15/01/10
adica vorbirea pe care o ai tu nu e un dar ?

13/09/10 18:32

   
copilu
Exclus

Locatie: Romania
Inregistat: 11/05/10
fiicaderege, singura greseala pe care o faci e ca o faci (scuze imbarligarea) pentru zidirea proprie. pe cand toate darurile sunt date pentru zidirea celorlalti. asta nu inseamna ca nu te poti zidi si pe tine in timp ce ii zidesti pe altii.

_______________________________________
doar c8ilu!

13/09/10 18:33

   
emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08
Daca citesti si tu nitel Biblia, o sa vezi ca zidirea proprie nu-i greseala.
Biblia spune:"...Cine vorbeste in alta limba se zideste pe sine insus; ..."
Nu poti sa-i ingrijesti pe altii pana esti nemancat; asa ca sa intelegi.


_______________________________________
Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

13/09/10 23:36

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06

FiicaDeRege a scris:

Eu cred ca este o diferenta intre vorbirea in limbi ca semn al botezului cu Duhul Sfant si vorbirea in limbi ca dar.

Daca vorbirea in limbi este semn al botezului cu Duhului Sfant atunci ar trebui sa fie si celelalte semne care au fost prezente in Biblie. Botezul cu Duhul Sfant nu este intotdeauna insotit de vorbirea in limbi pentru ca nu toti vorbesc in limbi.

1 Corinteni 12:
29 Oare toti sunt apostoli? Toti sunt proroci? Toti sunt invatatori? Toti sunt facatori de minuni? 
30 Toti au darul tamaduirilor? Toti vorbesc in alte limbi? Toti talmacesc?


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

14/09/10 08:59

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Asta inseamna ca poti fi botezat cu Sfantul Duh, dar pentru ca nu ai vorbit in limbi sa nu-ti dai seama?! Marea majoritate care au experimentat si au povestit aici despre botezul cu Sfantul Duh au adaugat ca semn distinctiv al botezului vorbirea in limbi.

_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


14/09/10 12:49

   
Sword
membru

Locatie: Hunedoara Romania
Inregistat: 01/02/08
Citez:
La scurt timp după ce m-am botezat, mergeam cu autostopul din Palm Springs spre Los Angeles pentru a o vizita pe mama mea. Cam pe la jumătatea drumului, m-am urcat în maşina unei amabile doamne penticostale, de vârstă medie, care a fost foarte încântată să audă de recenta mea convertire. În timp ce conducea, m-a întrebat: "Ai primit deja Duhul Sfânt?"
     Am fost puţin surprins de întrebarea ei, pentru că nimeni nu mă mai întrebase aşa ceva până atunci. "Ei bine, cred că L-am primit", i-am răspuns încetişor, "Cu siguranţă am simţit prezenţa Duhului Sfânt în viaţa mea. Dumnezeu mă ajută să fac multe schimbări, ştiţi, cum ar fi să renunţ la droguri, să nu mai fur, să nu mai mint, să nu mai înjur, şi multe altele."
     "Nu, nu asta am vrut să spun" mi-a spus ea, arătând puţin frustrată. "Ai primit botezul cu Duhul Sfânt? Vorbeşti în limbi?"      Mi s-a părut ciudat faptul că ea părea mult mai interesată în a afla dacă eu am experimentat sau nu o exprimare extaziantă, decât de faptul că obţinusem biruinţa asupra unor păcate care mă ţinuseră atât de mult timp captiv!
........................
Am întâlnit oameni care mi-au spus că ei au primit botezul Duhului Sfânt deoarece vorbesc în limbi. Cu toate acestea, ţineau o ţigară într-o mână şi o sticlă de bere într-alta. Haideţi să clarificăm ceva. Există nişte cerinţe de bază ca să primeşti acest dar atât de preţios al Duhului Sfânt.
..............
Credeţi-mă, am văzut lucrul acesta de multe ori. Într-o biserică harismatică la care mergeam, pastorul şi soţia făceau "o echipă de vorbitori în limbi". În fiecare săptămână, în mijlocul predicii lui, soţia pastorului sărea în picioare, îşi arunca braţele în aer şi izbucnea în bolborosiri extatice. Dar de fiecare dată, zicea acelaşi lucru. "Handa kala shami, handa kala shami, handa kala shami... ." Iarăşi şi iarăşi. Imediat, am intrat la bănuieli, deoarece Domnul Isus a spus: "Când vă rugaţi, să nu bolborosiţi aceleaşi vorbe, ca păgânii " (Matei 6:7).
     De fiecare dată, când se întâmpla asta, pastorul, soţul ei, se oprea din predică şi oferea câte o traducere dubioasă în engleză a aşa-zisei ei solii. De obicei începea cu "Aşa zice Domnul." Cu toate acestea, în ciuda faptului că ea repeta întotdeauna cuvintele "handa kala shami," interpretarea vagă a pastorului era diferită de fiecare dată şi uneori chiar de trei ori mai lungă decât ceea ce rostise ea. Mă întrebam, dacă era o solie de la Dumnezeu, de ce nu ne-o dădea El în engleză de la început.
................
De ce dă Dumnezeu Duhul? "Ci voi veţi primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori." Fapte 1:8. Dumnezeu nu ne dă Duhul ca să bolborosim, ci ca o putere de mărturisire!

Citat din cartea Intelegand darul limbilor
http://www.bibleuniverse.com/study-tool ... ng-Tongues


_______________________________________
Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.

14/09/10 15:35

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
De acord cu Sword. Am citit si eu o carte mai demult (am uitat cum se numeste) si acolo vorbea despre un experiment pe care l-au facut unii: au inregistrat pe cineva cand vorbea in limbi si apoi au mers cu inregistrarea pe la diferiti oameni cunoscuti pentru "darul talmacirii". In fiecare caz traducerea a fost cu totul alta.

Ca o experienta personala am asistat la o astfel de manifestare - vorbire in limbi cu talmacire. Ce m-a frapat e ca vorbitorul in limbi a folosit vreo trei cuvinte distincte plus aproape trei variatii pentru fiecare cuvant dar traducerea a folosit un vocabular foarte complex.

Eu nu neg autenticitatea acestui dar cred ca acesta se manifesta mult mai rar decat am vrea.


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

15/09/10 09:35

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Din cate am inteles eu din Biblie, NU este obligatoriu ca vorbirea in limbi sa fie semn al Botezului.Dumnezeu da dupa puterea si stiinta Lui fiecaruia alt dar.Celor ce le-a dat vorbirea in limbi,ei trebuie sa aibe si talmacirea MUSAI!

_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


15/09/10 11:47

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Talmacirea musai trebuie sa fie numai in cazul in care vorbeste in limbi in biserica.

1 Corinteni 14:28   
Daca nu este cine sa talmaceasca, sa taca in biserica si sa-si vorbeasca numai lui insusi si lui Dumnezeu.


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

15/09/10 14:48

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06
colegele de apartament ale unei fete penti o mai auzeau noaptea vorbind in somn, dar nu romaneste. Deci nu se ruga, ci vorbea pur si simplu in somn, ea nu realiza. Ce ziceti? Si da,ea se mai ruga in limbi pe la bise .. asa, cand se rugau toti deodata.

   Ma tot gandeam zilele astea ca la penti e asa mare accentul pe vorbirea asta in limbi cand iei botezul cu Duhul Sfant, ca la un moment dat se poate intampla numai prin autosugestie si dorinta nestapanita. Acuma fara sa jignesc pe nimeni, dar psihologic se poate demonstra :D

Ultima modificare de RainSong (28/01/11 16:22)


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

28/01/11 16:21

   
furtuna dragos
membru

Locatie: Timisoara RO - München DE
Inregistat: 26/01/11
Am vazut ca se vorbeste de limba cerului, sau alte lucruri, cum ca cineva vorbeste cu Dumnezeu..

ma intreb si eu, daca sunt atatia oameni care vorbesc intr-o limba cu Dumnezeu, sau alte limbi..

de ce nu scriu lucrurile alea, de ce nu le traduc ca sa le citeasca si altii..

ar trebui sa se inteleaga intre ei oamenii care vorbesc in limbi..
ma lamureste si pe mine cineva ?

Ultima modificare de furtuna dragos (01/02/11 14:21)


_______________________________________
Povara Lui este usoara,
toate zilele-s cu soare,
parca sunt de vara!

28/01/11 16:34

Site web  
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Eu nu am inteles la ce limba a cerului te referi tu.Te referi la vorbirea in limbi primita ca dar dupa botezul cu Duhul Sfant?

_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


04/02/11 14:51

   
FiicaDeRege
membru

Locatie: ascunsa in Dumnezeu
Inregistat: 03/11/08

RainSong a scris:

Ma tot gandeam zilele astea ca la penti e asa mare accentul pe vorbirea asta in limbi cand iei botezul cu Duhul Sfant, ca la un moment dat se poate intampla numai prin autosugestie si dorinta nestapanita. Acuma fara sa jignesc pe nimeni, dar psihologic se poate demonstra :D

Nu cred ca  e corecta exprimarea asta: botezul cu Duhul Sfant nu il iei. Domnul Isus este Cel care boteaza. (ioan 1:33) Si nu, nu se poate prin autosugestie. Cand esti coplesita de prezenta lui Dumnezeu nu e loc de alte lucruri. ;)

Ultima modificare de FiicaDeRege (04/02/11 15:01)


_______________________________________
Inima mea este Templul Lui.

04/02/11 14:56

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Nici eu nu cred ca se poate prin autosugestie sa te rogi sau sa spui lucruri in alte limbi pe care nu le cunosti.

_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


04/02/11 15:02

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

furtuna dragos a scris:


ma lamureste si pe mine cineva ?

Da . Biblia te poate lamuri. :)

furtuna dragos a scris:

Am vazut ca se vorbeste de limba cerului, sau alte lucruri, cum ca cineva vorbeste cu Dumnezeu..

Expresiile  "limba cerului", "limbi ceresti" eu nu le-am gasit in Biblie.


ma intreb si eu, daca sunt atatia oameni care vorbesc intr-o limba cu Dumnezeu, sau alte limbi..
de ce nu scriu lucrurile alea, de ce nu le traduc ca sa le citeasca si altii..

pentru ca Biblia zice:In adevar, cine vorbeste in alta limba nu vorbeste oamenilor, ci lui Dumnezeu; caci nimeni nu-l intelege si, cu duhul, el spune taine. (1Cor.14:2)

Ar fi bine sa traduca, dar tot pe cale spirituala, altfel, iarasi Biblia zice: Daca nu este cine sa talmaceasca, sa taca in biserica si sa-si vorbeasca numai lui insusi si lui Dumnezeu.1Cor.14:28


ar trebui sa se inteleaga intre ei oamenii care vorbesc in limbi..

Din nou Biblia zice: In adevar, cine vorbeste in alta limba nu vorbeste oamenilor, ci lui Dumnezeu; caci nimeni nu-l intelege ...

Ultima modificare de OLD TRAIAN (04/02/11 15:23)


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

04/02/11 15:18

   
emma_mada
membru

Locatie: Craiova
Inregistat: 20/10/10
De foarte multe ori cand aud pe cineva ca vorbeste in limbi, aud ca repeta aceleasi cuvinte pe care le spunea si alta data...Am si invatat cateva cuvinte :D Cum se explica asta?

_______________________________________
"Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!" Psalmul 119:18

04/02/11 15:19

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08

emma_mada a scris:

De foarte multe ori cand aud pe cineva ca vorbeste in limbi, aud ca repeta aceleasi cuvinte pe care le spunea si alta data...Am si invatat cateva cuvinte :D Cum se explica asta?

Si ce inseamna acele cuvinte?


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


04/02/11 15:20

   
FiicaDeRege
membru

Locatie: ascunsa in Dumnezeu
Inregistat: 03/11/08
Pai, nu ai de unde sa stii ce inseamna, decat daca primesti talmacire.

_______________________________________
Inima mea este Templul Lui.

04/02/11 15:25

   
emma_mada
membru

Locatie: Craiova
Inregistat: 20/10/10

ROXANA82 a scris:

Si ce inseamna acele cuvinte?

Nu stiu :D . Eu ma refer la persoane care sustin ca vorbesc in alte limbi: spun aceleasi cuvinte "in alte limbi", pe care le-am si retinut de mult ce le-am auzit.

Ultima modificare de emma_mada (04/02/11 15:28)


_______________________________________
"Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!" Psalmul 119:18

04/02/11 15:26

   
Pagini: 1 ... 17 18 19 20 21 22 23    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net